Dulceață de Morcovi
Băleni Sârbi
Dulceata de morcovi… 15 ron borcanul.
Reteta:
2 kg de morcovi
1 kg de zahar
2 lamai
Anason
Scortisoara.
Se curăţă şi se dau morcovii prin razuitoarea mare. Se pun la fiert într-o cratiţă cu apă. Se fierb încet cca. 25 de minute până morcovii se înmoaie.
Apa rămasa după fierberea morcovilor este cam la acelasi nivel cu morcovi. După ce au fiert morcovii se scurge apa printr-o sită. Intr-un vas se adaugă o stea de anason, 2buc de scortisoara, sucul de la lamaie si zaharul. Amestecăm până se topeşte zahărul şi se formează un sirop.
Se toarnă siropul înapoi peste morcovi, în cratiţă, şi se dă din nou pe foc timp de 5 minute. Când se răceşte se poate pune dulceata de morcovi în borcane.
Grădina lui Ivan