Ceai, Ulei, Cremă de Gălbenele
Vâlcea/ 0751 825 846
Vând produse din gălbenele, 100 % naturale realizate home made din cultura proprie de gălbenele netratată cu îngrășăminte chimice sau cu erbicide.
Ceai de gălbenele – 6 lei/punga 100g
Unguent de gălbenele cu vitamina E – cutie 20g – 6 lei
Unguent de gălbenele cu unt de kokum – cutie 20g – 6 lei,
Unguent de gălbenele cu mușețel – cutie 20g – 6 lei,
Ulei de gălbenele cu vitamina E – 20 lei/sticluță 100ml,
Ulei hidratant – 25lei/sticluță 100ml,
Ulei regenerator – 25 lei/sticluță 100ml
Comenzile se primesc în mesaj privat.
Se livrează gratuit în municipiul Râmnicu Vâlcea, o data pe săptămâna în ziua de joi.
Pentru mai multe informații despre produse accesați pagina noastră www.galbenele.eu
Despre gălbenele
Cultura noastră de flori de gălbenele este obținută pe teren izolat și însorit din judetul Vâlcea , într-un cadru natural nealterat și fără să folosim pesticide sau insecticide.
Florile de gălbenele sunt plante medicinale folosite din cele mai vechi timpuri încă de pe vremea grecilor și romanilor, în numeroase scopuri curative, gastronomice și nu numai.
Istorie
Gălbenelele reprezintă una dintre cele 20 de specii ale genului Calendula, din familia Asteraceae-lor, flori care sunt înrudite cu floarea-soarelui, anghinarea și salata-verde.
Gălbeneaua își datorează numele științific romanilor, care au remarcat faptul că ea înflorește la începutul majorității lunilor dintr-un an. În consecință, din punct de vedere etimologic, actualul „Calendula” se originează în latinescul ”calendae”, cuvânt menit a desemna zilele premergătoare lunii pline.
Acestea, în calendarul roman reprezentau prima zi a fiecărei luni, astfel încât ei au interpretat înflorirea constantă a gălbenelelor, alături de coloritul galben-portocaliu intens, ca pe un simbol al bucuriei și al bunei-dispoziții. Prin urmare, inca din cele mai vechi timpuri romanii considerau că privitul acestor flori poate inspira stări de mulțumire, bucurie, fericire, beatitudine.
Simona Iuliana