Miere de floarea soarelui
Satu Mare
Miere de Floarea Soarelui – 22 lei kg
CAMPANIE DE INFORMARE – azi despre Mierea de FLOAREA SOARELUI
Este greu de spus care sortiment de miere este cel mai bun, pentru că fiecare este unic. Fiecare are propriile beneficii.
Mierea de floarea soarelui – este o miere monoflora a cărei culoare variază de la galben auriu la galben închis.
Mierea de floarea soarelui este compusă din flavonoizi, uleiuri volatile, substanțe minerale, vitamina P, vitamina E, si Lecitină in forma pură .
Foarte puțini știu că mierea de floarea soarelui este pură. Substanțele dăunătoare și poluanții din sol sunt reținuți în tulpina plantei astfel încât nectarul colectat de albine rămâne intact.
Proprietăţi şi caracteristici
– Unicitatea mierii de floarea soarelui este dată de conținutul de lecitină sub formă pură, ajutând la întărirea memoriei și dezvoltarea intelectului. Datorita continutului de lecitina, mierea de floarea soarelui a început sa fie consumată în școlile japoneze și chineze, în urma impunerii consumului a 50 de grame de miere / elev.
– La fel ca toate celelalte tipuri de miere, are proprietăți antimicrobiene. Se recomandă pentru vindecarea rănilor, dermatită, rinită și sinuzită (utilizată pentru spălare, diluată cu apă).
– Antibacterian natural puternic – această proprietate este în prezent valorificată prin dezvoltarea unor pansamente naturale pentru răni. Scopul lor este de a scurta timpul de vindecare a rănilor.
– Potrivit in tratamentul infecțiilor respiratorii, adjuvant in tratarea bronsitelor, a bolilor de stomac, regleaza tensiunea arteriala.
– Energizantă și nutritivă.
– Proprietăți antioxidante – antioxidanții se găsesc în toate soiurile de miere, inclusiv în mierea obtinuta din nectarul florilor de floarea-soarelui.
– Excelentă pentru îngrijirea pielii.
– Stimularea imunității- în compoziția mierii de floarea soarelui intră și vitamina P, fiind recomandată persoanelor cu afecțiuni ale aparatului cardio-vascular.
– Este recomandată în tratamentul anemiei.
– Este cea mai energizantă și afrodiziacă miere, fiind recomandată persoanelor surmenate fizic și intelectual.
– Are efecte calmante în cazul bolnavilor de arteroscleroză.
Bine de știut
Mierea de floarea soarelui se cristalizează foarte repede, având o textură cremoasă, cu cristale netede, datorită cantității mari de glucoză pe care o conține. Mierea de floarea soarelui ramane in stare lichidă maxim 3 săptămâni de la momentul stoarcerii fagurilor.
Sergiu Tarța - apicultot
Magazin online / Blog / Facebook