Schinduc – Țuică de prune
România
Licori cu gust – Schinduc
Atent culeasă de către cunoscătorii zonei montane de pe crestele stâncoase, rădăcina plantei se alege și se pune cu grijă la macerat în cele mai bune băuturi (pălincă curată de prună) de pe lângă casa omului. Se uită de ea cel puțin 3 luni, timp în care se transformă totul într-o licoare cu un gust deosebit, inconfundabil – SCHINDUC!
Produs natural, fără adaos de zahar sau tratamente aplicate în timpul procesării. Gama noastră conține țoiuri de 250ml, 500ml, 750ml (simple sau în frumoasele straie) și 1000ml.
Vă invităm să susținem împreună tradiția, autenticitatea și portul popular românesc! Să promovăm România… ❤
Schinducul este o plantă întăritoare, folosită mai ales în perioadele de post sau primăvara când omul iese slăbit din iarnă. Țuica de prune se face toamna, apoi planta respectivă este culeasă de pe Ceahlău și se pune în sticlă, la macerat, câteva luni. Țuica cu schinduc are o culoare gălbuie și un gust deosebit pentru că dispare gustul de prune și capătă un parfum delicat. Această băutură se face în special în mediile monahale.
Se spune despre schinduc că este ginsengul României. Dar schinducul este o plantă care crește doar în anumite zone de pe Ceahlău, știute în special de călugări, care păstrează însă secretul”.
Bogdan Adascalitei
Magazin online / Blog / Facebook